תיקון 190 פורסם במהלך שנת 2012 ומאותו מועד משתמשים בו בתי ההשקעות כמנוף לגיוס כסף פנוי.
לאגף שוק ההון באוצר היו כוונות טובות, מטרתו העיקרית הייתה להגדיל את החיסכון הפנסיוני ולאתר תחליף לקופות הגמל ההוניות שניתן היה לפדותן מידי 15 שנה.
הזינוק בתוחלת החיים חייב למצוא פתרון להגדלת קצבת הזקנה לכל חיי העמית. משכך נדרשים החוסכים להפקיד סכום הוני בקופת גמל לצורך משיכת קצבת זקנה בעת פרישתם.
על מנת לקבל קצבה נוספת על העמית להיות מעל גיל 60 תוך שהוא מקבל בפועל קצבה מעבודה בגובה 4405 ₪. חייבים לזכור כי עם קבלת קצבה ראשונה מכל קופת גמל שהיא, לא ניתן להתחרט ולמשוך חזרה סכומים שהופקדו בתוכנית.
מרבית החוסכים מעוניינים להשאיר את הכספים בחזקתם ולכן אינם משתמשים באופציית הקצבה. כיום קיימים מגוון רחב של מכשירים פיננסיים שמייצרים הכנסה חודשית נאה מבלי להיפרד מקרן החיסכון.
העברת כספים לקופת גמל מאפשרת ליהנות מיתרונות השמורים רק למכשירים אלו :
- דמי ניהול מופחתים
- פטור ממס על רווחי הון ( דחיית מס )
- קבלת קצבה פטורה ממס
- שינוי מסלולי השקעה ללא תשלומי מס או עמלות
אם כך מה בכל זאת ייחודי לתיקון 190 ?
שלוש יתרונות מרכזיים שמעניקים יתרון משמעותי לחוסך גלומים בתיקון ואילו הם :
- העברת נכסים לדור הבא
- יתרונות מס
- מגוון אפשרויות ההשקעה
- העברת נכסים לדור הבא
חוסך שנפטר בטרם מלאו לו 75, כל הכספים שהופקדו בתיקון 190 פטורים ממס ליורשיו. במידה ונפטר החוסך לאחר גיל 75 ישלמו יורשיו מס נומינאלי מופחת על הרווחים בשיעור 15% בלבד. במידה והיורשים ימשכו קצבה חודשית, הם עשויים לפטור את עצמם לחלוטין מחבות המס . יוצא איפה כי בשעה שמתכננים העברת נכסים לדורות הבאים אך טבעי הוא לנצל את ההטבות הגלומות באפיק חסכון זה.
יתרונות מיסוי
הפקדה של כספים פנויים, ששולמו עליהם מס הכנסה, בקופת גמל על פי תיקון 190 מאפשרת לחוסך לבצע פעולת חרטה ולמשוך את הכספים, קרן ותשואה בכל עת בתנאי שוויתר על זכות הקצבה החודשית הוא מעל גיל 60 והוא מקבל בפועל קצבה מעבודה בגובה 4405 ₪ לחודש לפחות. יוצא איפה כי מדובר במכשיר דחיית מס מובהק שבניגוד למכשירי דחיית מס אחרים שבהם מס רווחי הון עומד על 25% במקרה זה ישלם העמית מס מופחת מהרווחים בשיעור 15% נומינאלי בלבד.
יתרונות השקעה
התשואות בקופות הגמל גבוהות יותר מניהול תיקים הואיל וכמות הכסף המנוהלת היא גבוהה ומאפשרת למנהלי ההשקעות שימוש במגוון מכשירים פיננסיים, בנוסף להשקעה בניירות ערך סחירים באפשרותם להשקיע גם בנכסים לא סחירים, ואפילו בקרנות גידור או בקרנות זרות, פריבילגיה זו שמורה ללקוחות כשירים בלבד, כמו כן ניתן לרכוש נכסים ראליים והשקעות בתשתיות ועוד. ניהול השקעות אישי ( IRA ) מותאם היטב למכשיר זה וכדאי מאוד להשתמש בו כפי שנהוג בחו"ל, העמית יוכל להגדיר את סל המניות והאג"ח על פי צרכיו .
אם את/ה מעוניינים לנצל את המכשיר הזה פגישת ייעוץ אישית שתפתח בפניך אפשרויות מדהימות מגוונות.
ארז לוי מתכנן פיננסי בכיר C.F.P